Pstrąg łososiowy na obiadokolację

Skomentuj

Składniki dla 2 os.: 

  • 1 filet z pstrąga łososiowego (ok. 340 g),
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1/2 żółtej papryki,
  • 1/2 zielonej papryki,
  • ząbek czosnku,
  • zioła prowansalskie,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek.


Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Rybę lekko osolić, obsypać ziołami prowansalskimi, obłożyć pokrojonym w płatki czosnkiem, skropić oliwą. Całość zawinąć w folię aluminiową (błyszczącym do środka). Gdy piekarnik osiągnie pożądaną temperaturę, wkładamy rybę na maks. 25 min. Warzywa przygotować wedle uznania. Ja smażyłam na patelni imitującej grillowanie. Całość podajemy z chrzanem, serkiem wiejskim lub sosem śmietanowym (te wymienione przeze mnie na pewno pasują).






Smacznego!


0 komentarze:

Prześlij komentarz