Składniki dla 2 os.:
- 1 filet z pstrąga łososiowego (ok. 340 g),
- 1/2 czerwonej papryki,
- 1/2 żółtej papryki,
- 1/2 zielonej papryki,
- ząbek czosnku,
- zioła prowansalskie,
- 2 łyżki oliwy z oliwek.
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Rybę lekko osolić, obsypać ziołami prowansalskimi, obłożyć pokrojonym w płatki czosnkiem, skropić oliwą. Całość zawinąć w folię aluminiową (błyszczącym do środka). Gdy piekarnik osiągnie pożądaną temperaturę, wkładamy rybę na maks. 25 min. Warzywa przygotować wedle uznania. Ja smażyłam na patelni imitującej grillowanie. Całość podajemy z chrzanem, serkiem wiejskim lub sosem śmietanowym (te wymienione przeze mnie na pewno pasują).
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz