Składniki dla 4 os.:
- polędwiczki z kurczaka (ok. 600 g),
- sałata lodowa,
- pomidor,
- ogórek szklarniowy,
- czerwona papryka,
- czerwona cebula,
- czarne oliwki,
- pieprz ziołowy,
- pieprz cayenne,
- oliwa z oliwek.
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Polędwiczki obsypać pieprzem ziołowym, obtoczyć w jajku z odrobiną soli i pieprzu cayenne oraz w bułce tartej. Na niewielkiej ilości tłuszczu polędwiczki zarumienić, smażąc na dużym ogniu. Całość przełożyć na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i wsadzić do piekarnika na ok. 10-15 min. W tym czasie przygotowujemy surówkę. Całość podajemy z różnymi sosami (ja przygotowałam 3 sosy: musztardowo-chrzanowy, czosnkowy i pomidorowy).
A na deser truskawki ze śmietaną i wiórkami gorzkiej czekolady.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz