Panierowane polędwiczki z kurczaka i truskawki na deser

Skomentuj

Składniki dla 4 os.: 
  • polędwiczki z kurczaka (ok. 600 g),
  • sałata lodowa,
  • pomidor,
  • ogórek szklarniowy,
  • czerwona papryka,
  • czerwona cebula,
  • czarne oliwki,
  • pieprz ziołowy,
  • pieprz cayenne,
  • oliwa z oliwek.

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Polędwiczki obsypać pieprzem ziołowym, obtoczyć w jajku z odrobiną soli i pieprzu cayenne oraz w bułce tartej. Na niewielkiej ilości tłuszczu polędwiczki zarumienić, smażąc na dużym ogniu. Całość przełożyć na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i wsadzić do piekarnika na ok. 10-15 min. W tym czasie przygotowujemy surówkę. Całość podajemy z różnymi sosami (ja przygotowałam 3 sosy: musztardowo-chrzanowy, czosnkowy i pomidorowy).


 


A na deser truskawki ze śmietaną i wiórkami gorzkiej czekolady.



Smacznego!


0 komentarze:

Prześlij komentarz