Crostini z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią

Skomentuj

Składniki dla 4 os.:
  • 1 duża lub 2 półbagietki,
  • 1 duży pomidor,
  • 1 kulka mozzarelli - 125 g,
  • kilka listków świeżej bazylii,
  • oregano

Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. W tym czasie kroimy wszystkie składniki, bagietkę na kawałki szerokości ok. 1 cm, pomidory na półksiężyce, mozzarellę w plastry, a bazylię wg uznania. Ja zostawiłam całe listki.

Na pieczywie układamy kawałek sera, pomidora i obsypujemy oregano.
Całość układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 10 min., do lekkiego zarumienienia się sera. Po wyciągnięciu kanapeczki dekorujemy jeszcze bazylią i przekąska gotowa.




Smacznego :-)

0 komentarze:

Prześlij komentarz