Prosta i szybka pasta jajeczna

Skomentuj

Wyobrażacie sobie śniadanie bez jajka? bo ja nie. Zazwyczaj na pierwsze lub drugie śniadanie jem jajecznicę lub jajka sadzone. Czasami mam jednak ochotę na jajko w innym wydaniu i dzisiaj chciałam się z Wami podzielić prostym, szybkim i pysznym przepisem na pastę jajeczną, którą bez problemu przygotujecie w swoim domu.
Zobacz również przepis na pastę z brokuła do smarowania pieczywa.
Doskonała zarówno rano, jak i wieczorem na kolację. Taka pasta będzie również idealnym dodatkiem do śniadania wielkanocnego.

Składniki na porcję dla 2 os.:
  • 2 jajka;
  • łyżka majonezu;
  • szczypta soli;
  • szczypta pieprzu.
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie obieramy z łupinek. Przekładamy do wybranego przez nas naczynia, może to być po prostu duży płaski talerz. Dodajemy majonez, przyprawy i wszystko razem rozgniatamy widelcem. Bajecznie proste, prawda?


Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem :-)Smacznego!

PS Wiem, że dla wielu ten przepis to banał, ale ostatnio już któraś osoba zapytała mnie o to, jak robię pastę jajeczną. A więc oto i przepis ;-)

0 komentarze:

Prześlij komentarz