Czy macie czasami tak, że budzicie się i coś byście zjedli, ale nie wiecie co? Spieszę Wam z pomocą i pomysłem na pyszny posiłek, dzięki któremu bez problemu dotrwacie do lunchu.
Na pierwsze śniadanie zazwyczaj jem coś słodkiego i robię małą czarną.
Moje pierwsze śniadanie zazwyczaj wygląda tak albo tak.Na drugie zazwyczaj jem bagietkę i całe mnóstwo różnych, pysznych rzeczy.
Możecie o tym przeczytać we wpisie: Śniadanie u...Czasami mam ochotę na coś innego, np. tosty, naleśniki lub bułkę z awokado w plastrach i jajecznicę. Dzisiaj był właśnie taki dzień. Miałam ochotę na coś innego i tak powstał pomysł na pyszne, swojskie śniadanie, które idealnie wpisało się w chłodny, niemalże jesienny poranek.
Potrzebne składniki:
- bochenek wiejskiego chleba,
- słoik smalcu ze skwarkami (opcjonalnie z cebulą i mięsem),
- słoik ogórków,
- 1 duży pomidor,
- 1 czerwona cebula
Przygotowanie:
Możliwości jest kilka. Inspiracji możecie szukać na zdjęciach poniżej :-)
0 komentarze:
Prześlij komentarz