Koktajl na trawienie

Skomentuj
Ostatnio mam fazę na koktajle, dlatego to już drugi przepis z rzędu, w którym możecie przeczytać, jak przygotować pyszny i zdrowy koktajl. Dzisiaj koktajl z dodatkiem imbiru.

Polecam również zielony koktajl z natki pietruszki, pomarańczy i cytryny.

Składniki na 2 porcje:

  • 200 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy (na tę ilość potrzebowałam 3 średnich pomarańczy);
  • 1 cała pomarańcza;
  • 1 puszka wody kokosowej bez dodatku cukru (310 ml);
  • 1 płaska łyżeczka startego korzenia imbiru.

Przygotowanie:

Pomarańcze dokładnie myję i przekrawam na pół. Z trzech pomarańczy wyciskam sok, a czwartą obieram ze skórki. Całość (zarówno sok, jak i całą obraną pomarańczę) przekładam do wysokiego blendera. Wlewam puszkę wody kokosowej oraz dodaję łyżeczkę świeżo startego imbiru.

Wszystkie potrzebne składniki są już gotowe. Całość miksuję przez kilkanaście sekund i przelewam do szklanych buteleczek.

Smacznego!



0 komentarze:

Prześlij komentarz