Zielone smoothie z jarmużem, roszponką i wodą kokosową - niebo w gębie. Smoothie zostało przetestowane i zaakceptowane przez jedno z najbardziej wybrednych podniebień jakie znam - mojego Maćka.
Zobacz również smoothie z czerwonego buraka.Próbowałam już różnych zielonych smoothie i część z nich smakowała niestety jak trawa, ale nie to. To jest pyszne, a to dzięki dodaniu do niego pomarańczy i cytryny.
Cytrusy obieram tylko ze skórki, gdyż zależy mi na zachowaniu cennego błonnika. Przez ten zabieg jest też gęstsze w swojej konsystencji, ale spokojnie da się pić przez słomkę.
Składniki:
- garść jarmużu;
- garść roszponki;
- 400 ml wody kokosowej;
- 1/2 pomarańczy;
- 1/2 cytryny;
- sok z 1 marchewki.
Przygotowanie:
- Wszystkie warzywa i owoce dokładnie myjemy.
- Marchewkę przepuszczamy przez sokowirówkę.
- Pomarańczę i cytrynę obieramy ze skórki i przekładamy do blendera.
- Dodajemy resztę składników, czyli liście jarmużu, roszponki oraz wodę kokosową.
- Wszystko razem blendujemy przez 1-2 minut.
0 komentarze:
Prześlij komentarz