Dzisiaj chciałam się z Wami podzielić przepisem na koktajl, który ostatnio pojawiał się na zdjeciach na moim instagramie. Kilka osób już mnie pytało i prosiło o ten przepis, także proszę bardzo. Miksujcie na zdrowie :-)
Macie ochotę na jeszcze inny koktajl z dodatkiem jarmużu? Proszę bardzo, tutaj przepis.
A jeżeli uda Wam się dostać jeszcze świeże truskawki, to gorąco polecam zdrowy koktajl truskawkowy bez dodatku cukru oraz koktajl z truskawek z dodatkiem kaszy jaglanej.
Składniki:
- garść szpinaku;
- garść jarmużu;
- 1 banan;
- 1 marchewka;
- 1 jabłko;
- 6 migdałów;
- 1 suszona figa;
- 1 łyżka chipsów kokosowych;
- 1 łyżka otrąb pszennych;
- 1 łyżeczka ostropestu plamistego (mielonego);
- 1/2 łyżeczki Green mix (chlorella, młody jęczmień, spirulina, młoda pszenica);
- 1 czubata łyżka biała roślinnego;
- 1,5 szklanki płynu z czego 1/3 stanowi woda kokosowa, a resztę zwykła woda.
Przygotowanie:
Zarówno szpinak jak i jarmuż kupiłam już umyte, także przekładam od razu do blendera. Jeżeli nie uda Ci się kupić umytej wersji, opłucz obie rośliny pod bierzącą wodą, pozwól delikatnie ścieknąć wodzie i dopiero po chwili przełóż do blendera.Marchewkę, banana oraz jabłko dokładnie myję pod bierzącą wodą. Marchewkę i banana obieram i kroję na mniejsze kawałki. Z jabłka usuwam tylko gniazda nasienne. Potem kroję, nie obieram ze skórki. Całość przekładam do kielicha blendera.
Teraz dodaję resztę składników i wszystko miksuję na średnich obrotach przez około 1 minutę, aż całość będzie miała gładką konsystencję.
Na zdrowie! :-)
0 komentarze:
Prześlij komentarz