Składniki:
- gofr,
- krem orzechowo - kakaowy,
- bita śmietana,
- mała czarna (ja piję espresso),
- dobra gazeta.
Przygotowanie:
- Gotujemy wodę na kawę bądź też jeżeli ktoś ma ekspres po prostu wciskamy guzik i kawa sama się robi :-D
- Bierzemy gofra i smarujemy go wedle uznania kremem orzechowo - kakaowym.
- Nakładamy na gofra bitą śmietanę.
- Przekładamy wszystko na talerzyk.
Smacznego!
Jest to nieco inna wersja gofra z Nutellą, o czym mogliście przeczytać we wpisie Będę gruba :-(
Gofr w dzisiejszym wydaniu nie zawiera kawałków cukru, dlatego zdecydowałam się jeszcze na bitą śmietanę :-D
Wracając do ostatniego ze składników śniadania - dobra gazeta. Wybrałam Harper`s BAZAAR, który pojawił się w polskim wydaniu i dzisiaj trafił do sprzedaży. W najnowszym, marcowym numerze znajdziecie historię czasopisma, najnowsze trendy na wiosnę 2013, podsumowanie sezonu, TOP TEN czyli najlepsze kolekcje. W środku również o urodzie, wnętrzach, podróżach i wiele więcej.
Magazyn od dziś dostępny w sprzedaży. Długo na niego czekałam, a więc zabieram się do lektury, a Wam moi drodzy czytelnicy życzę miłego dnia :-)
0 komentarze:
Prześlij komentarz