Budyń zapiekany z malinami

Skomentuj

Budyniowa frajda, która sprawi, że zwykły deser stanie się Deserem (z wielkiej litery).
Inny przepis na deser z malinami znajdziecie we wpisie Lody malinowo-jeżynowe.
Składniki na 4 porcje:
  • 1 budyń waniliowy,
  • 1 szklanka malin,
  • kilka listków mięty do dekoracji.

Przygotowanie:
Przygotowujemy budyń według przepisu z opakowania.

Do 4 naczyń, które nadają się do piekarnika, wrzucamy po kilka malin i przykrywamy całość budyniem. Wyjdzie po ok. 3 łyżki budyniu na porcję.

Całość wkładamy do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na ok. 15-20 minut.

Deser jest już gotowy. Wystarczy go jeszcze udekorować z wierzchu malinami i listkiem mięty.

Na czym polega frajda? Przed zjedzeniem trzeba zamieszać ;-) Otrzymamy budyń waniliowy z pysznym sosem malinowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia.
 
Smacznego!





0 komentarze:

Prześlij komentarz