Budyniowa frajda, która sprawi, że zwykły deser stanie się Deserem (z wielkiej litery).
Inny przepis na deser z malinami znajdziecie we wpisie Lody malinowo-jeżynowe.Składniki na 4 porcje:
- 1 budyń waniliowy,
- 1 szklanka malin,
- kilka listków mięty do dekoracji.
Przygotowanie:
Przygotowujemy budyń według przepisu z opakowania.
Do 4 naczyń, które nadają się do piekarnika, wrzucamy po kilka malin i przykrywamy całość budyniem. Wyjdzie po ok. 3 łyżki budyniu na porcję.
Całość wkładamy do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na ok. 15-20 minut.
Deser jest już gotowy. Wystarczy go jeszcze udekorować z wierzchu malinami i listkiem mięty.
Na czym polega frajda? Przed zjedzeniem trzeba zamieszać ;-) Otrzymamy budyń waniliowy z pysznym sosem malinowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz